Tiedoksi seuroille

Tuomarien nimeäminen

 

Miesten ykköspesiksen ja superpesikseen tuomarit nimetään PPL:n toimesta, siten että miesten ykköseen ja superpesikseen tulee neljä tuomaria ulkopuolelta.   Takarajatuomarin nimeämisestä vastaa seuran tuomarivastaava apunaan alueen tuomaripäällikkö. Takarajatuomarin nimeämisessä tulee huomioida jääviystaulukko.

Miesten suomensarjaan ja naisten ykköspesikseen tuomarien nimeämisen hoitaa alueen tuomaripäällikkö yhdessä Satakunnan ja Hämeen kouluttajien kanssa. Näihin peleihin ulkopuolelta tulee kolme tuomaria. Loput tuomarit nimeää seuran tuomarivastaava.

Naisten suomensarjaan ja maakuntasarjoihin ja PPL:n juniorisarjoihin(pois lukien C-nuorten leirikarsinta) nimeää alueen tuomaripäällikkö kaksi tuomaria , käyttäen tarvittaessa apunaan seuran tuomarivastaavia. Muut tuomarit hoitaa järjestävän seuran tuomarivastaava.

Alueen omien juniori- ja aikuissarjojen sekä C-nuorten leirikarsintasarjan tuomarit nimeää järjestävän seuran tuomarivastaava.

Tuomarivastaava vastaa siitä että kaikilla paikoilla on kortillinen tuomari, joka ei ole tehtäväänsä jäävi. Mikäli vastaan tulee joitakin epäselviä tapauksia jääviyskysymyksissä, ratkaisee maakunnan tuomaripäällikkö asian. Vastuu jääviyden selvittämisestä on aina viime kädessä ko. tuomarilla.

Jos joskus poikkeustapauksessa tulee tilanne että tuomareita puuttuu, voidaan äärimmäisessä hädässä käyttää takarajalla tai kolmosella kortitonta, mutta tehtävään kykenevää tuomaria. Silloin asiasta on sovittava molempien joukkueiden kanssa ennen ottelua, mieluiten niin että pelinjohtajat vahvistavat suostumuksensa järjestelyyn kirjallisesti.

Tällöinkin henkilöillä jotka toimivat tuomareina on oltava voimassa oleva pelaajalisenssi tai sellainen vakuutus joka kattaa ottelutapahtuman, ilman vakuutusta oleva tuomari on järjestävän seuran vastuulla


Pesisterveisin

Varsinais-Suomen  tuomaripäällikkö
Jukka Laaksonen
Asutustie 16
32210 Loimaa
p. 045 677 6851
jukka.laaksonen (ät) loimaa.fi