World Cup 2017

Pesäpallon yhdeksäs World Cup pelataan 20.-24.7.2017 Suomen Turussa.

Mukaan odotetaan joukkueita useista eri maista Sveitsistä Intiaan ja Saksasta Australiaan. Suomi juhlistaa 100-vuotista itsenäisyyttään 2017 ja pesäpallon World Cup –turnaus on yksi merkittävä osa juhlallisuuksia.

Suomi lähettää kotiturnaukseensa joukkueet naisten, miesten ja sekasarjoihin. Tarkoitus ei ole koota Itä-Lännen kaltaista tähtisikermää, vaan saada mukaan motivoitunut, positiivinen ja ulospäinsuuntautunut ryhmä edustamaan maatamme.

Haku on avoin kaikille ja jatkuu 19.12.2016 saakka. Huomioithan, että World Cup –turnaus pelataan keskellä kilpailukautta. Osin samaan aikaan Turun seudulla järjestetään D-junioreiden valtakunnallinen Suurleiri. Tapahtumia onkin tarkoitus rakentaa Suomi 100 –juhlavuoden teeman mukaisesti ”Yhdessä”.

Jokainen osallistuja vastaa matka- ja majoituskustannuksistaan itse. Lisäksi jokaiselta osallistujalta edellytetään 100 € hintainen World Cup –superpass, joka sisältää huikeita etuja saariston paratiisimaisesta saunamaailmasta upeisiin päättäjäisiin. Tarkemmin superpass-sisältö on esitelty osoitteessa http://www.pesis.fi/world-cup-2017/super-pass.

Tule mukaan! Suomi 100 –juhlavuoden World Cup –turnaus on ainutlaatuinen kokemus niin pelaajana, tuomarina kuin muussa haluamassasi roolissa.

Onko tuttavapiirissäsi kansainvälisiä ystäviä tai vaikkapa maahanmuuttajia? Kutsu heidät mukaan yhteiseen pesäpallojuhlaamme! Myös yksittäinen pelaaja voi ilmoittautua: http://www.pesis.fi/world-cup-2017/individual-players/.

Lämpimästi tervetuloa Turkuun!

 

World Cupin alustava ohjelma

Haku Suomen joukkueisiin tapahtuu 19.12.2016 mennessä.

Lue lisää pesisnetistä World Cup sivuilta.

Tule mukaan pesäpallon perinnekeräykseen – kerro tarinasi

 

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Virallisen pesäpallotoiminnan aloittamisesta täällä Koti-Suomessa tulee samalla kuluneeksi kunnioitettavat 95 vuotta.

Pesäpallolla on vankat siirtolaisuusjuuret, sillä lajin kehittäjä Lauri ”Tahko” Pihkala vieraili USA:ssa 1910-luvulla ja tutustui siellä suosittuun baseballiin. Kotiin tultuaan hän muokkasi sääntöjä, ja maamme itsenäistyttyä peliä pelattiin pian joka Suomen niemessä ja notkossa.

Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt Varsinais-Suomen Pesikselle pesäpallon World Cup -turnauksen järjestelyoikeudet, jonne kutsutaan pesäpallojoukkueita eri puolilta maailmaa. Turnaus pelataan Turussa 20.-24.7.2017. Tapahtumasta löytyy lisätietoja osoitteesta http://www.pesis.fi/world-cup-2017/

Kisojen yhteydessä julkaistaan teos, johon kerätään Suomessa ja ulkomailla asuvilta kansainväliseen pesäpalloon liittyviä tarinoita ja kuvia. Haastamme kaikki kirjoittamaan n. 2-3 liuskaa omista pesäpallokokemuksistaan: ”mitä pesäpallo merkitsee Sinulle ja alueenne suomalaisille, miten ja missä pesäpalloa on pelattu, mitä pelien yhteydessä on sattunut, miten pelaaminen uudessa kotimaassanne alkoi tai loppui, kommelluksia pesiskentällä jne.”

Voit lähettää kirjoituksesi suoraan sähköpostiin kirjoitettuna tai sähköpostin liitteenä toimitustyöstä vastaavalle Ismo Söderlingille osoitteeseen ismo.soderling@utu.fi Ismo on Siirtolaisuusinstituutin eläkkeellä oleva johtaja, mutta hän on edelleen aktiivinen pesiksen ja kirjoittamisen parissa.

Lähetä kirjoituksesi viimeistään 30.3.2017 mennessä. Laita kirjoituksesi alkuun selkeät yhteystietosi (kirjoittajan nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero). Jos Sinulla on digitaalisia valokuvia, liitä sellaisia myös mukaan. Laita kuvan yhteyteen selkeä kuvateksti (tapahtuma, aika, paikka, mahdolliset henkilöt). Mikäli lähetät postitse paperikuvia, laita mukaan selkeä palautusosoite ja kuvan taakse lyijykynällä nimesi. Postiosoite: Ismo Söderling/Siirtolaisuusinstituutti, Eerikinkatu 34, 20100 Turku, Finland.

Voit kirjoittaa myös nimimerkillä. Kirjoittajan henkilötiedot jäävät vain toimittajan tietoon.

Kullekin hyväksytylle kirjoittajalle luovutetaan juhlajulkaisu veloituksetta. Kaikkien kirjoittaneiden kesken arvotaan kaksi palkintoa (pesäpallovälineitä ja toiseksi siirtolaisuuskirjallisuutta).

Vastaanotettu materiaali tallennetaan jälkipolville Siirtolaisuusinstituutin arkistoon.

 

Tervetuloa kirjoittajaksi, tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja!

 

Turku 24.1.2017

Ismo Söderling                                                       Satu Mikola
Dosentti, vastaava toimittaja                                     Toiminnanjohtaja
Siirtolaisuusinstituutti                                                Varsinais-Suomen Pesis               

ismo.soderling@utu.fi                                                satu.mikola@varsinais-suomenpesis.fi
+358 50 511 3586                                                      +358 400 826 354