Valmentajafoorumi

Liity keskusteluun ja ole mukana kehittämässä alueen pesäpallovalmennusta!

https://www.facebook.com/groups/VSpesapallovalmentajat/

 

Valmentajafoorumi on uusi tapa kouluttaa alueen valmentajia. Samalla jaamme tietoa ja parhaita ideoitamme toisillemme sekä keskustelemme valmentamisesta. Foorumi on säännöllinen kohtaamispaikka läpi vuoden ja se on suunnattu aivan kaikenikäisten valmentajille – valmennuskokemuksella ei ole merkitystä. Pyrimme luomaan sisällöt ja koulutukset niin, että kaikki saavat foorumista mahdollisimman paljon irti. Kokeneimmat valmentajat pääsevät jakamaan tietoa sekä muille kokeneille että uusille valmentajille. Esim. Alastaron ensimmäisessä osassa lukkarin sielunmaisemaa mietitään niin aikuislukkarin kuin junnulukkarin silmin.

Kevään ja kesän 3 osaa ovat jo saaneet sisällön, mutta syksyn osat rakentuvat valmentajien tarpeiden mukaisesti. Koulutuksen pääjärjestäjä on Suomen Pesäpalloliitto ry. ja sen Turun alueen seurakehittäjä Timo Lamminen yhdessä Varsinais-Suomen Pesiksen kanssa.

Osallistumismaksu 25€/henkilö tai 75€/seura kattaa kaikki kevään ja kesän 3 osaa. Yksittäiselle osalle ei tule olemaan hintaa maksun pienuudesta johtuen eli vaikka pääsisit paikalle vain kahteen osaan, osallistumismaksu on silti sama.

Kevään ja kesän 2017 tarkemmat sisällöt:

Osa 1: Lauantai 11.3. klo 11-14 Alastarohalli

  • Timo Lamminen ja Mika Mikola käyvät läpi, miten lyöntitekniikkaa tulisi opettaa/ohjata oikeaan suuntaan. Huomaammeko erot tavassa ja tekniikassa? Mihin valmentajien kannattaa puuttua ja miten eri tekniikkavirheitä pystymme korjaamaan?
    • Päivän lopuksi Demo-ryhmä tuo meille esimerkkitapauksia.

Osa 2: Keskiviikko 3.5. klo 18-20 Paimio

  • Perttu Hautala kertoo, mitä valmentajien olisi hyvä tietää lukkaroinnista. Mitä siellä lukkarin päässä pyörii? Miten valmentajat voisivat/pitäisivät tukea lukkaria? Miten eri tilanteissa tulisi ajatella? Puheen lisäksi Perttu käy läpi konkreettisia pelitilanne esimerkkejä.

Osa 3: Tiistaina 30.5. Pöytyällä ja perjantaina 16.6. Turussa

  • Seuraamme yhdessä ti 30.5. B-tyttöjen ottelua (Pöytyä-Hämeenlinna) ja pe 16.6. B-poikien ottelua (Turku-PuMu). Käymme läpi peliin valmistautumista eri ikäluokissa ja seuraamme itse pelissä tiettyjä teemoja. Lopuksi vedämme yhteen koko pelin eli miten valmentajina/pelinjohtajina käsittelisimme sen sekä mitä palautetta antaisimme. Toivottavasti pääsemme vielä pelin jälkeen jututtamaan ko. pelin pelinjohtajia. 

Syksyllä foorumi jatkaa uusilla aiheilla, jotka toivottavasti tulevat kevään ja kesän osallistujilta.

 

Jos tulee kysyttävää tai ideoita, niin saa ja pitää olla yhteydessä:

Timo Lamminen; timo.lamminen@pesis.fi tai 0503486013

PDF-tiedostoValmentajafoorumi 2017.pdf (375 kB)
Esite valmentajafoorumista