Miljoonia Koppeja -koppikisa

Koppeja voi ottaa mistä tahansa pallosta.
Koppien määrä merkitään tuloskorttiin.
Kaanaan koulu Raisiosta voitti 2009 koppikisan.
Onnea Kaulanperän koululla Pöytyällä keväällä 2013.

MILJOONIA KOPPEJA 9.-11.5.2017 KOKO SUOMESSA

 

MILJOONIA KOPPEJA on leikkimielinen koppikisa. Kisa on suunnattu alakoulujen 1.-6.luokkien oppilaille. Kisassa lasketaan kaikki kopit eli heitetyn pallon kiinniotot.

Kisalla luodaan luokka- ja kouluhenkeä, sillä kisaan osallistutaan koko kouluna ja luokkina, siis kisa on koko koulun yhteinen. Tässä kisassa yksittäiset oppilaat eivät kilpaile toisiaan vastaan. Kopitteluaika syntyy luokan yhteisen tekemisen tuloksena ja jokaisen oppilaan rooli on tärkeä. 

Uudistuneessa kilpailussa lasketaan koppien määrän sijaan liikkumiseen käytettyä aikaa. Yhden merkinnän saa 10 minuutin heittelystä ja tavoitteena on vähintään tunti kopittelua päivässä. Oppilaat päivittävät itse omat tuloksensa tietokantaan, joka päivittyy reaaliaikaisesti.

- Pienen kisailun toivotaan innostavan oppilaita vieläkin enemmän heittämään ja ottamaan koppeja. Haluamme tuoda lisää liikuntaa lasten arkeen ilman mainittavampia kustannuksia. Oikeastaan päinvastoin, sillä koko koulu voi voittaa kilpailussa upeita tuote- ja välinepalkintoja. Suomalaiset tunnetaan heittotaidostaan, joten ehkä tästäkin kilpailusta saa alkunsa yksi tai useampia hienoja menestystarinoita, Pesäpalloliiton Anriika Taunila innostuu.

Miljoonia koppeja –kilpailuun voi ilmoittautua aina kilpailua edeltävään päivään 8.5. saakka. Lisätietoja on saatavissa osoitteesta www.miljooniakoppeja.fi.

 

Kisan säännöt ovat yksinkertaiset

Koppeja voi ottaa koulun liikuntatunneilla, välitunneilla tai vapaa-aikana

  • kavereiden kanssa heitellessä
  • yksin heitellessä seinään vasten
  • pesäpallosta, tennispallosta tai minkä kokoisesta tai mistä tahansa erilaisesta pallosta
  • heittomatkan vähimmäisetäisyys on 2 metriä

 

KOULUJEN ILMOITTAUTUMINEN KISAAN ON KÄYNNISSÄ 8.5.2017 SAAKKA osoitteessa www.miljooniakoppeja.fi .