Koulupesis

Mitä koulupesis on?

Koulupesis on merkittävä liikuttaja varsinaissuomalaisessa koululiikunnassa. Vuosittain Varsinais-Suomen koulupesikseen osallistuu yli 10 000 oppilasta.

Koulupesis on suunnattu Varsinais-Suomen 3.-9. luokkalaisille, lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille sekä heidän opettajilleen ja oppilasliikuntavastaaville. Koulupesistä pelataan luokkasekajoukkuein.

Koulupesistä toteuttavat yhteistyössä, Koululiikuntaliiton Varsinais-Suomen piiri, Varsinais-Suomen Pesis ry sekä kunnat ja liike-elämä.

 

Koulupesiksen toimintaidea:

Luoda Varsinais-Suomen alueen lapsille ja nuorille mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa koulu-, seura- ja kuntatason pesäpallotoimintaan sekä tarjota aktiivisille nuorille mahdollisuus johtotehtäviin opettajien tuella.

 

Kenelle?

Koulupesis on suunnattu Varsinais-Suomen alueen oppilaille ja opettajille. Mukana ovat ala- ja yläkoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset.

Koulupesikseen voivat osallistua luokkasekajoukkuein Varsinais-Suomen alueen peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Sarjoja on kolme:
1) alakoulut 3-6 luokat
2) yläkoulut 7-9 luokat
3) lukiot ja ammatilliset oppilaitokset

 

Eteneminen

Kouluturnaus: Koulut ratkovat ensin sisäisesti oman mestariluokkansa. Luokkien väliset ottelut voidaan pelata esim. liikuntatunneilla tai liikuntapäivinä.

Kuntien mestaruus: Kunnan sisällä ratkaistaan kunnan paras luokkajoukkue esimerkiksi koulujen välisenä turnauksena pesispäivänä.

Huom: vuonna 2015 Lopputurnausta ei järjestetä! (Lopputurnaus järjestetään kuntien mestariluokkien kesken. Ala- ja yläkoulujen lopputurnaukseen pääsevät suoraan kaikki kuntien voittajat. Lukioiden ja ammatillisten oppilaitoksien lopputurnaukseen pääsevät kaikki koulupesikseen osallistuvat joukkueet. Parhaat joukkueet palkitaan yhteistyökumppanien palkinnoilla.)

 

Tavoitteet:

1) Myönteisten liikuntaelämysten tarjoaminen koululaisurheilun avulla lapsille ja nuorille kouluissa sekä kunnissa
2) Oppilaiden innostaminen liikunnan parissa erilaisiin tehtäviin sekä oppilastoiminnan kehittäminen
3) Vuorovaikutuksen lisääminen: Luokka, koulu, kunta
4) Opettajien työn tukeminen
5) Lajitiedon lisääminen ja harrastajien kasvattaminen Varsinais-Suomessa

 

Lisätiedot:

Lisätietoja koulupesiksestä saat Varsinais-Suomen Pesis ry:n toimistolta, puh. 040 3578768 tai sähköpostilla osoitteesta: toimisto(at)varsinais-suomenpesis.fi.