C-ikäisten alueturnaukset

C-ikäisten halliturnaus Porin Karhuhalli keskiviikko 24.2.2016

 

Turnauksessa pelaavat Varsinais-Suomen, Etelän ja Hämeen C-poikien ja C-tyttöjen aluejoukkueet. Varsinais-Suomen tyttöjen joukkueen valitsijoina ovat Tommi Pellonperä Pöytyän Urheilijoista ja Ilppo Sandberg Merimaskun Ahdosta. Varsinais-Suomen poikien joukkueen valitsevat Petri Lehtonen Jokioisilta ja Jani Kapuinen Turusta..

 

C-ikäisten ALLSTAR-turnaus ja valmennusleiri Varalassa la - su 3.-4.9.2016
 

 

C – ikäisten ALLSTAR - turnaus ja valmennusleiri Varalassa 29. – 30.8.2015


Varalan pesäpallon valmennuskeskuksessa järjestetään C-ikäisten aluejoukkueiden välinen turnaus ja valmennusleiri Tampereella. Viisi aluetta; Etelä, Häme, Pohjanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi kilpailevat alueiden välisestä poikien ja tyttöjen mestaruudesta. Alueet valitsevat oman alueensa C-ikäluokan parhaimmat pelaajat edustamaan aluetta sekä ponnistamaan kohti huippu-pesäplloa.

Turnauksessa pelataan yksinkertainen sarja eli joka joukkueelle tulee neljä ottelua kahden päivän aikana.  Turnauksen pelit järjestetään Kaupin tekonurmella  (pojat) ja Varalan tekonurmella (tytöt). Voittaja saa kiertopalkinnon ja parhaan aluejoukkueen tittelin. Turnauksen pelit pelataan aikapelinä tunti ja tasavuoro. Alueet valitsevat oman alueensa parhaat valmentajat vastaamaan aluejoukkueesta ja sen valmennuksesta mahdollisen valmistautumisen ja leirin aikana.

Pelien ohessa pidetään urheilijoille valmennusleiri, joka koostuu kolmesta kokonaisuudesta:Testit ja fyysisen kehittymisen palauteluento, Urheilijan elämäntapaluento sekä Liikkuvuus ja kehonhallinta esimerkkiharjoitus. Testit pidetään pelikentillä pelien välissä ja palauteluento kaikille yhteisesti massaluentona sunnuntai-aamuna. Rentoutta ja mukavaa yhdessäoloa haetaan illanvietosta Varalan rantasaunoilla Pyhäjärven rannassa.

Aluejoukkueet ovat ponnahduslauta valmennuskeskusjoukkuejärjestelmään ja se kerää alueiden parhaita junioreita pelaamaan ja harjoittelemaan yhdessä. Leiri toimii samalla testipäivinä Pesäpalloliiton syksyllä alkavaan B-aluejoukkueeseen nyt myös tytöillä. Leirillä katsastetaan sopivat pelaajat Varalan valmennuskeskuksen joukkueeseen, johon pelaajat valitaan Etelän, Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelta. B-aluejoukkuejärjestelmä tarkoittaa käytännössä säännöllistä valmennusta nuorille huippupelaajille talven aikana. Tällä toiminnalla tuetaan seurojen valmennustyötä ja tarjotaan huippulupauksille entistä monipuolisemmat mahdollisuudet saavuutta huipputaso. B-aluejoukkue järjestelmä toimii myös väylänä Itä-Länteen.

Turnauksen ja leirin kustannukset pelaajaa kohti on 80 € sisältäen täysihoidon. Alue, seurat ja pelaajat sopivat keskenään kustannusten jakamisesta.

Lisätietoja saat oman alueesi yhteyshenkilöiltä eli Varsinais-Suomi, Mika Mikola, mika.mikola@varsinais-suomenpesis.fi, 0505578522 tai Varalan Pesäpallon Valmennuskeskuksesta: Aluevalmentaja Juha Antikainen, juha.antikainen@varala.fi, 0405350337.