Positiivinen vire syntyy yhdessä tekemällä

29.8.2014

Lentopallon ja pesäpallon työparit rakensivat oman alueensa ensi kauden suunnitelmaa.
Lentopallon ja pesäpallon työparit rakensivat oman alueensa ensi kauden suunnitelmaa.

Yhteiset Pallot -hanke on saanut valtakunnallisesti ensimmäiset kokemukset kesän aikana pesäpallon ja lentopallon yhteistyöstä. Alueiden työparit kokoontuivat Varalaan jakamaan oppejaan toisilleen.

Miksi hakkaisi päätään yksin seinään kun sen voi tehdä kaverinkin kanssa. Ei nyt aivan näin, mutta yhdessä tekeminen koettiin olevan voimavara pesäpallon ja lentopallon työpareille Yhteiset Pallot –hankkeen uusien seurojen herättelemisessä toimintaan.

Avainihmisten löytäminen kunnasta ja seurasta on kaiken onnistumisen perusta, kun uutta toimintaa polkaistaan käyntiin. Toinen merkittävä kulmakivi on kuntien tarjoama henkinen myötämielinen tuki toiminnan käynnistämiselle. Yhdessä toimijoiden aktivoiminen koettiin elinehdoksi, sillä kannettu vesi ei kaivossa pitkään pysy.

Haasteelliseksi kysymykseksi jäi edelleen mietintään miten saamme toiminnasta kestävää ja joukkueita toisen lajin sarjatoimintaan? Kilpailutoiminnan aloittaminen ei ole nykypäivänä niin helppoa kuin muinoin. Toki tärkeintä on lasten liikuttaminen.

Esille on noussut tarve laatia yhteinen vuosikello juniorille, joka harrastaa näitä kahta lajia. Valmentajalle on saatava työkalu, jolla hän ymmärtää milloin satsataan peruskuntoon, lajiharjoitteluun, kilpailukauteen jne. Niinpä Varalassa tehtiin päätös luoda vuosikello alle 12-vuotiaiden harjoitteluun ja 12-16 -vuotiaiden harjoittelun tueksi.

Päätoimisille seuratyöntekijöille järjestetään 16.-17.12.2014 Kättä Pidempää –seminaari Varalassa. Tapahtuma suunnataan se lentopallo- ja pesäpalloseurojen päätoimisille työntekijöille idealla toisilta oppiminen ja työssä jaksaminen. Tilaisuudesta luodaan jokavuotinen tapahtuma päätoimisten kohtaamiseen.

Seuratoimintapäivät eli mukana olevien seurojen toimijoille järjestetään yhteinen kohtaaminen kullakin viidellä alueella vuoden 2015 aikana esim. jonkin lentis- tai pesisottelun yhteydessä. Lisäksi joukkueenjohtajille järjestetään vähintään yksi yhteinen joukkueenjohtajakoulutus kullakin viidellä alueella

Lentopallon upea Tästä se alkaa! -koulutus on suunnattu aloittelevan juniorin vanhemmille. Tämä yhden infoillan mittainen koulutus muokataan pesikseen sopivaksi sisältäen 6 vs 6 pelin esittelyn ja tekniikkataitokisan.

Yhteiset Pallot – hankkeesta päätettiin tehdä uusi esite mahdollisimman pian. Tilannekatsauksen mukaan hanke on saanut aikaan noin 20 uutta pesisstarttia ja sama odottaa syksyllä lentopallon puolella. Nyt on hyvä isku päällä!