Kehityskeskus nostaa lajin profiilia

24.11.2013

Timo Lamminen esitteli seminaarissa Titania-pelianalysointia.
Timo Lamminen esitteli seminaarissa Titania-pelianalysointia.
Leiripalaverissa Päivi Hongisto, Jussi-Pekka Niittymäki ja Mika Mikola vaihtoivat kuulumisia tämän ja ensi kesän leirijärjestäjien kesken.
Leiripalaverissa Päivi Hongisto, Jussi-Pekka Niittymäki ja Mika Mikola vaihtoivat kuulumisia tämän ja ensi kesän leirijärjestäjien kesken.

Ensi syksynä pesäpallolla on uusi upea kehityskeskus. Tämän tavoitteena on valmennustoiminnan kehittäminen, valmennustiedon ylläpitoja jakaminen. Materiaalipankki sekä videoklipit ym. koulutusmateriaalit löytyvät tulevaisuudessa netistä. Tieto tulee jatkossa olemaan yhdessä paikassa eli PesisNet-palvelimessa.

Vuosivalmennussemainaarissa esiteltiin tulevaa kehityskeskusta Niina Rinkisen johdolla. Kaikille avoimesta materiaalipankista saattaa jatkossa napata perustekniikoiden opetuksen videoina. Yhtä lailla valmentaja löytää perusharjoitteita niin videoina kuin teksteinä. Suoritettujen koulutusten myötä henkilöt saavat käyttöoikeuksia, joiden kautta löytää lisää materiaalia, harjoitteita ja videoita.

Kehityskeskukseen tullaan luomaan yhteinen testipatteristo joka seuran käyttöön. Tulospankissa urheilija voi jatkossa jopa verrata tuloksiaan muihin nähden. Pelaajakortit löytyvät samasta paiaksta. Pesäpallo on siis siirtymässä vahvasti sähköiseen järjestelmään, joka mahdollistaa pitkäjänteisen seurannan.

Vuosivalmennusseminaari Jyväskylässä sisälsi myös monia muita mielenkiintoisia tulevaisuutta valottavia aiheita. Erityisesti ensi syksynä alkava B-ikäisten aluejoukkuejärjestelmä herätti keskustelua. Kerrankin pesäpallossa on nyt huippu-urheilun draivi.

Matti Mansikka puolestaan painotti omassa puheenvuorossaan voimakkaasti oikean harjoittelun merkitystä lihashuollossa. Matti kyseenalaisti esimerkiksi penkkipunnerruksen tarkoituksen heittäjälle. Liikkeitä tulisi tehdä eteen ja taakse, sivulta sivulle sekä kiertäen. Kuntopallon heitto, voimistelupallon käyttö apuvälineenä ja oman kehon käyttö on tehokkaampaa kuin voimavälineet.

Varsinais-Suomesta Timo Lamminen esitteli Titania-pelianalysoinnin välinettä ja Mika Mikola joukkueenjohtajan toimintaa ja tehtäviä.