Seuratukea tarjolla peräti 5 miljoonaa euroa

15.10.2013

Uusi seuratuki 2014 on taas lähellä. Opetus- ja kulttuuriministeriö haluaa tukea mahdollisimman laadukasta toimintaa mahdollisimman monelle kohtuukustannuksin. Siksi seuratukea jaetaan ennätyksellinen viisi miljoonaa euroa.

Pääpainotukset ovat samat kuin tämän vuoden seuratukihaussa. : avustuksen tarkoituksena voi olla perustoiminnan kehittäminen, tuen tulee kohdistua lapsiin ja nuoriin sekä perheliikuntaan ja seuratuen piirissä oleva toiminta ei saa ylittää 50 e /kk.

Tuen avulla voidaan ehkäistä syrjäytymistä ja drop out-ilmiötä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimintaa, lisätä osaamista ja lisätä harrastusryhmiä.

Ehdottomat edellytykset tuen haulle on se, että hakija on rekisteröity liikuntaa järjestävä yhdistys ja sen johto on sitoutunut hankkeeseen (esim. pvm päätöksestä). Hankkeella on nimetty vastuuhenkilö (yhteyshenkilö) ja hankkeen toimintasuunnitelma sekä tavoitteet on esitetty. Myös hankekausi 12 kk on määritelty (mistä mihin); toiminnan tulee alkaa vuoden 2014 aikana.

Haku avataan 2.12.2013, jolloin tietoa on saatavissa enemmän. Hakuaika päättyy 10.1.2014, joten monessa seurassa joulun tienoo sujuu kinkunsulattelun sijaan uutta toimintakautta tarkasti suunnitellen.