Lady-turnaus syksyn kohokohta Varsinais-Suomessa

8.9.2013

Höntsäpesis Laitilasta iski iloisesti voitosta toiseen.
Höntsäpesis Laitilasta iski iloisesti voitosta toiseen.
Paimion Timmit Mimmit ja Alastaron DTK25 tositoimissa.
Paimion Timmit Mimmit ja Alastaron DTK25 tositoimissa.
Akkalauma pelasi jo kesällä Mantaliigaa.
Akkalauma pelasi jo kesällä Mantaliigaa.
Toistpuoltjokkee kokoaa joka vuosi entisiä Turku-Pesiksen pelaajia yhteen.
Toistpuoltjokkee kokoaa joka vuosi entisiä Turku-Pesiksen pelaajia yhteen.

Lady-Pesis turnaus kokosi joukkueita ympäri Suomea. Pisin matka Kupittaalle oli Kajaanin ja Joensuun joukkueilla. Omasta maakunnasta mukana oli ilahduttavasti noin kolmasosa osallistujista eli 11 joukkuetta.

Naantalilainen VG-62 on jo useamman vuoden ajan järjestänyt Lady-Pesistä ja samalla osallistunut syyskauden päätteeksi turnaukseen Kupittaalla. Ensimmäisillä turnauskerroilla naantalilaiset ihmettelivät muiden oivia otteita, mutta tänä kesänä he nappasivat jokaisesta kolmesta pelistä voiton.

VG:n lisäksi Mantaliigaan osallistuneet turkulainen Akkalauma, Kunnon Tytöt Pöytyältä sekä Kaarinan Kultanummen kentän Ladyista koostuva Tyttökullat pelasivat kesän sarjan lisäksi lauantaina Kupittaalla. Kaikkien peliotteet olivat erinomaisia kesän pelien ansiosta, mutta erityisesti Kunnon Tyttöjen Havaiji-fiilis tarttui muihinkin.

Paimion Yrityksen harrastetoiminta on niin vilkasta, että sieltä osallistui kaksi joukkuetta turnaukseen. Paimion Tähtöset ja Timmit Mimmit olivat varmaan jo osuvien nimiensä ansiosta hyvin seurattuja ryhmiä. Ruskon Ladyt osoittivat paimiolaisten tapaan oikeaa harrastefiilistä, sillä joukkue osallistui turnaukseen ilman entisiä kovia sarjajyriä.

Erittäin iloinen asia oli parin vuoden tauon jälkeen laitilalaisen ryhmän esiintyminen Ladyjen turnauksessa. Höntsäpesiksen nimeä kantanut joukkue harjoitteli muutaman kerran kesän aikana valmistautuessaan turnaukseen. Moni pelaajista oli entisiä Jyskeen sarjapelaajia ja otteet sen mukaisia - kolme peliä ja kolme voittoa.

HP Loimaa nappasi samaan tapaan kolmesta pelistä kolme voittoa. Joukkue pelasi tasokkaasti, olihan ryhmässä entisiä loimaalaisia sarjapelureita aina Kulmalan sisaruksista lähtien. Loimaalta saapui toinenkin joukkue, mutta aivan uusi. Nimittäin Alastaron pesisvärejä edustaneet kokosivat ensi kertaa ryhmän turnaukseen ja joukkue kantoi nimeä Dream Team K25. Alastaron ryhmä herätti huomiota ehkä kuuluvimman ja näkyvimmän kannustajajoukkonsa ansiosta. 

Toistpuoltjokkee on jokavuotinen perinteinen kotijoukkue Kupittaan turnauksessa. Entiset kokeneet Turku-Pesiksen pelaajat kokoontuvat ainakin kerran vuodessa yhteen nauttimaan pesiksestä.