Heittoa ja polttopalloa Valkeavuoren torstaiaamussa

7.2.2013

Liikunnalliseen aamutuokioon osallistui 14 lasta Valkeavuoren koulussa.
Liikunnalliseen aamutuokioon osallistui 14 lasta Valkeavuoren koulussa.
Heittoa harjoiteltiin aktiivisesti.
Heittoa harjoiteltiin aktiivisesti.

Valkeavuoren koulussa Kaarinassa torstaiaamuna helmikuun 7.päivänä oli ilmassa joillakin oppilailla jännityksen tapaisia odotuksia. Alkamassa oli aamupäiväkerhon ensimmäinen liikunnallinen palloiluosio isossa liikuntasalissa. Kyseessä on Liikkuva koulu –ohjelmassa Varsinais-Suomen Pesiksen avaus aamupäivätoiminnan osalta.

Ohjaaja Petri Kulmala haki saliin kymmenen innokasta eka- ja tokaluokkalaista.

- Pelataanhan me, kuuluu perinteinen kysymys jo pukutilasta.

Aluksi Petri esittelee itsensä ja kertoo mistä on kyse. Jatkossakin torstaiaamuna klo 8.00 voivat koulun eka- ja tokaluokkalaiset tulla hänen johdollaan palloilemaan ennen varsinaisen koulupäivän alkua. Myös pillin vihellyksen merkki opetetaan heti. Ja hyvin se meneekin perille, sillä pillin vihellyksestä ryhmä jähmettyi paikalleen ikään kuin kaupunkiin olisi saapunut patsasnäyttely. Samalla ryhmä täydentyy kahdella tytöllä.

Ensimmäisenä pelattu polttopallo oli niin suosittua, että sitä pelattiin heti useampaan otteeseen. Kesken pelin mukaan tulee vielä kaksi innokasta peluria ja ryhmän koko ensimmäisellä kerralla onkin 14 lasta.

- Pelataanhan vielä lopuksi tätä, pyytävät lapset.

Polttopallon jälkeen jokainen lapsi saa käteensä oman pesäpallon ja tenavapallojen kanssa temppuillaan hetki. Räpylän asettaminen käteen sujuu paremmin kuin voisi olettaa. Oikean heittoasennon (T-asento) haku kestää hieman, mutta Petrin ohjauksella jokainen saa heittää palloa seinään. Tarkkuuttakin harjoiteltiin, vaikka osuma pallolaatikkoon olikin haastava tehtävä. Päivän teemana oli heittäminen ja se kiinnosti lapsia hurjasti. Loppuun pelattiin taas erä polttopalloa.

Aamupäivän liikunnallinen aktivointi eli energian purku onnistui heti aluksi kivasti, sillä matematiikan ja äidinkielen tunneille poistui iloisia ja innostuneita pikkukoululaisia. Ja myös ohjaaja Petri Kulmalan naama loisti kuin Naantalin aurinko. Ensi viikolla jatketaan!