Kolmen maakunnan ylialueellinen sarja valmistaa pelaajia kilpailullisesti

23.1.2012

Etelän Pesis, Satakunnan Pesäpallo ja Varsinais-Suomen Pesis vauhdittavat D-juniorijoukkueidensa valmistautumista valtakunnalliselle Suurleirille. Ylialueellisen sarjan kautta haetaan laadukkaita, oikeantasoisia ja kehittäviä pelejä ikäluokan parhaimmistolle.

 

Tähtäimessä siintää Varkaudessa 1. heinäkuuta alkava Suurleiri. Pitkässä juoksussa tavoitteena on mahdollistaa niin joukkueiden kuin yksilöiden taitotason kehittyminen kovien pelien kautta.
 
– Pelaamalla oppii ja erityisesti kovat omantasoiset pelit vievät pelaajia eteenpäin. Uskon, että ylialueellisen sarjan jälkeen maakuntiemme joukkueet ovat entistä valmiimpia taistelemaan kärkipään sijoituksista Suurleirillä. Tärkeämpää on kuitenkin pelaajien kilpailullisen kehityksen varmistaminen, mikä on panostus tulevaisuuteen. Tällaista maakuntien välistä yhteistyötä tarvittaisiin pesäpalloliikkeeseen enemmänkin, Etelän Pesiksen puheenjohtaja ja Pesäpalloliiton johtokunnan jäsen Sami Ritola huomauttaa.
 
Tyttöjen ylialueellisen sarjan muodostavat Fera Raumalta, Hyvinkään Tahko, Janakkalan Jana, Kankaanpään Maila, Keravan Pesis-Juniorit, Laitilan Jyske, Mynämäen Vesa, Pesäkarhut Porista ja Pöytyän Urheilijat. Poikien puolella joukkueet ovat Espoon Pesis, Hyvinkään Tahko, Jokioisten Koetus, Kankaanpään Maila I, Kankaanpään Maila II, Keravan Pesis-Juniorit, Laitilan Jyske, Loimaan Palloilijat Junioripesis ja Riihi-Pesis Riihimäeltä.
 
Turnaukset pelataan Hyvinkäällä 26.5, Kankaanpäässä 17.6. ja Varsinais-Suomessa 5.8.