Markkinointi on oivaltamista

14.1.2012

Seuraväki kohtasi toisiaan Kokemäellä.
Seuraväki kohtasi toisiaan Kokemäellä.
Rafael Eerola: markkinointi on oivaltamista!
Rafael Eerola: markkinointi on oivaltamista!
Länsi-Suomen urheilupäällikkö Marko Leppäselle ja Satakunnan Pesäpallon Inga Ärnforsille viestintä on iloinen asia.
Länsi-Suomen urheilupäällikkö Marko Leppäselle ja Satakunnan Pesäpallon Inga Ärnforsille viestintä on iloinen asia.

Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen pesisseurojen ja alueiden edustajat kohtasivat pesäpallon 90-vuotisjuhlavuoden Seurat Kiilaan –tapahtumassa Kokemäen Pitkäjärvellä. Paikalla oli kymmenkunta seuraa 25 osallistujan voimin. Varsinais-Suomesta edustettuna olivat toimihenkilöiden lisäksi vain Pöytyän Urheilijat ja Turku-Pesis. Kohtaamisen teemana oli viestintä ja markkinointi. 

Pahin vihollinen on tyhjä penkki katsomossa
Raumalaiskiekkoilun tuki ry:n hallituksen jäsen Rafael Eerola avasi urheilumarkkinointia sekä pyytäjän että antajan näkövinkkelistä. Vastikkeeton sponsorointi on mennyttä aikaa. Yhteistyö on keskiössä markkinoinnissa. Enemmän kuin pelkkää näkyvyyttä yhteistyökumppani haluaa tavata muita sidosryhmäläisiä ja kantaa kekonsa yhteiskuntavastuusta. Eerola kehotti seuroja myös miettimään tapahtumamarkkinointia. Pesisseurojen edustajat saivat selkeän viestin: nostakaa hintoja!
Hyvä tarina löytää aina paikan
Länsi-Suomi –lehden urheilupäällikkö Marko Leppänen oli kutsuttu auttamaan pesisihmisiä tiedotusteemalla. Lehden tilanne onkin muuttunut nykyisessä kentässä sähköisen median vallatessa koko ajan lisää tilaa. Leppänen kannusti seuroja aktiivisuuteen ja ottamaan rohkeasti kontaktia mediaan. Omat jutut menevät hyvin läpi pienissä viestimissä. Ja aina on tilaa hyvälle tarinalle eli henkilöitä ja mielenkiintoisia paikallisia tapahtumia kannattaa nostaa esille. Ne ovat usein luetumpia kuin pelkät tulokset.
Kutsuhuudon oltava henkilökohtainen
Varsinais-Suomen Pesiksen seurakehittäjä Mika Mikola herätteli porukkaa ihmismetsästyksen pariin. Jokainen seura tarvitsee yleensä lisää toimijoita ja tekijöitä niin seura- kuin joukkuetasolla. Tähän aiheeseen paneuduttiin kuudella väitteellä, joita yritettiin ampua alas. Keskeisin viesti ja oppi, joka lähti osallistujien mukaan, oli henkilökohtainen kysyminen.
Päivä koettiin osallistujien toimesta onnistuneeksi. Useat osallistujat saivat vinkkejä tulevan kauden toimintaan. Kohtaamiset koettiin hyväksi ja yhteistyön lisääminen on jatkossakin varmasti tärkeää.