Aura ja Pöytyä palloilevat Yhteisin Palloin

13.1.2012

Yhteiset Pallot on saanut hyvän vauhdin päälle sekä Aurassa että Pöytyällä.
Yhteiset Pallot on saanut hyvän vauhdin päälle sekä Aurassa että Pöytyällä.

Varsinais-Suomen Pesiksen ja Suomen Lentopalloliiton Yhteiset Pallot -hankkeen tiimoilta suunniteltiin Aurassa ja Pöytyällä vahvaa yhteistyötä. Joulukuinen hanke-esittely oli antanut molempiin kuntiin pontta kutsua Auran Vannas ja Pöytyän Urheilijat saman pöydän ääreen. Tavoite istunnolle oli selvä: Auran Vantaan junioreiden lentopallotoiminta herätetään ja samalla auralaiset innokkaat lapset ohjataan pesiksen pariin Pöytyän Urheilijoiden toimintaan ja vastavuoroisesti pöytyäläiset lapset Auran lentistoimintaan.

Perjantainen istunto loi erinomaisen suunnitelman lentopallotoiminnan käynnistämiselle. Ensi syksynä viikolla 36 tullaan suorittamaan koululentisvierailut Auran kouluille ja samalla viikolla Pöytyän Urheilijoiden pienimmille pesisjunioreille vedetään lentispesisdemotreenit. Aivan oikein, sillä osa hanketta on saada pöytyäläisiä lapsia mukaan lentopallotoimintaan. Varsinainen lasten lentopallotoiminta käynnistyisi suunnitelman mukaan viikolla 38 Aurassa.

Pesäpallon osalta Pöytyän Urheilijat järjestää oman pesiskoulun myös Aurassa koulujen kesäloman aluksi. Innokkaimmat voivat jatkaa pelaamista Pöytyän Urheilijoiden juniorijoukkueissa tai ihannetilanteessa auralaisista lapsista syntyisi syksyn myllytyssarjaan oma joukkue.

Ohjaajien osittainen vähyys on molempien seurojen haaste. Toisaalta kumpikin laji tarjoaa erinomaista koulutusta aloitteleville ohjaajille, joten kynnys aloittamiseen on matala. Samoin tarjoalla on hankkeen kautta alkuun sekä välineapua että sparraaja harjoitusten käynnistämistueksi.

Suunnittelutyötä olivat laatimassa Auran Vantaan Janne Rantanen ja Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston Päivi Hongisto ja Olli-Pekka Pauna sekä kuntien edustajat Marjaana Tamminen (Aura) ja Markus Salo (Pöytyä). Lentopalloliiton Hanna Kanasuo ja Varsinais-Suomen Pesiksen Mika Mikola täydensivät suunnitteluseitsikon.

Jatkossakin kuulumisia on luvassa, sillä maaliskuun alussa seurat ja kunnat kokoontuvat uudelleen esittelemään hankkeen etenemisvaihetta ja laatimaan tarkempia suunnitelmia.