Iskulyöntipesis on uusi hitti?

15.12.2011

Iskulyöntipesis onnistui heti Paimion Yrityksen lentistytöiltä.
Iskulyöntipesis onnistui heti Paimion Yrityksen lentistytöiltä.
Alkulämmittelyksi pelattiin kymmentä koppia.
Alkulämmittelyksi pelattiin kymmentä koppia.
Lentopalloliiton Hanna Kanasuo opetti iskulyöntiä.
Lentopalloliiton Hanna Kanasuo opetti iskulyöntiä.
Iskulyöntipesis sai aikaan raikuvat loppuhuudot.
Iskulyöntipesis sai aikaan raikuvat loppuhuudot.

Eilen Paimiossa esitelty Iskulyöntipesis innosti lapset riemukkaaseen kiljuntaan. Myös ohjaajien ilmeistä paistoi aito ilo, kun he huomasivat miten lentopallon ja pesäpallon yhdistäminen viitepelissä palveli molempia lajeja. Liike ja vipinä Vistan salissa johtui lentopallon ja pesäpallon yhteishankkeen esittelytilaisuudesta. Paikalla oli junioreita useammasta lentopallo- ja pesäpalloseurasta.

Varsinais-Suomen Pesis ja Suomen Lentopalloliitto ovat aloittaneet uudenlaisen yhteistyöhankkeen, jonka avulla lähdetään kasvattamaan lasten liikunnan kokonaismäärää ja monipuolistamaan harjoittelua Varsinais-Suomen lentopallo- ja pesäpalloseuroissa, sekä jalkauttamaan lajiamme paikkakunnille, jossa niitä ei vielä ole tarjolla. Hanke kantaa nimeä YHTEISET PALLOT, ja sitä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Hankkeessa lentopalloa harrastavat lapset voivat ottaa toiseksi lajikseen pesäpallon, tai toisin päin, ja näin ollen liikkua ja pelata ympäri vuoden, ilman että kilpailukaudet menevät päällekkäin. Lajeissa on yhtäläisyyksiä, jotka tukevan lapsen motorista kehitystä, mutta myös eroavaisuuksia, jotka auttavat monipuolistamaan harjoittelua.
Eilen hanke esiteltiin Paimiossa sekä kunnan, seurojen että median edustajille. Päivällä kunnan edustajat tutustuivat ideaan ja pääsivät seuraamaan Paimion Yrityksen lentopallotyttöjen harjoitusta. Illalla vuorossa olivat seurojen edustajat ja lapsia useammista seuroista. Lapsille ohjattiin yhteistyöteeman mukaisesti sekä lentis- että pesisharjoitteita.
- Kahden lajin toisensa löytäminen on hyvä asia, sillä nyt on otollinen aika yhteistyöhön. Ratkaisevinta on paikallinen aito innostus. Hienoa, että lajien edustajat pystyvät antamaan apua ja tukea hankkeen kautta paikalliseen toimintaan, kertoi LiikU:n projektipäällikkö Reijo Hakorinta, joka saattoi yhtyä seura-aktiivien innostukseen.
Eilisen perusteella näytti pesisinnostus tarttuneen ainakin Paimion Yrityksen, Maskun Katajan ja Raision Loimun lentistyttöihin. Jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Hanke toteutetaan kahden ja puolen vuoden aikana Varsinais-Suomessa. Kutsumme seuranne nyt heti mukaan, jolloin voitte napata kaikki hyödyt ensimmäisenä käyttöönne!