Superpesiksen sarjaohjelmat on jo julkaistu

4.12.2011

Superpesiskausi 2012 käynnistyy kahdeksan ottelun voimin 9. toukokuuta. Miesten puolella nähdään heti finaaliuusinta, kun hallitseva mestari Sotkamon Jymy kohtaa kotonaan Vimpelin Vedon. Pesäpallomestaruudet ratkeavat viimeistään 15. syyskuuta.

Miesten Superpesiksessä pelataan 12 joukkueella kahden välivuoden jälkeen. Sarjanousijana pääsarjatasolle palaa maineikas Alajärven Ankkurit. Uutuutena miesten Superpesiksessä pelataan valintaottelut, joissa runkosarjan heikoin pääsee ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa juhannuksen jälkeisen viikon kahdelle ottelukierrokselle. Valintatapahtuma pidetään 20. kesäkuuta, jolloin runkosarjasta on puolet pelattuna.
 
– Olemme asettaneet yhdessä seurojen kanssa tavoitteeksemme kasvattaa yleisömääriä tulevalla kaudella. Haaste on kova ja tavoitteiden toteutuminen vaatii paljon töitä – varsinkin, kun haastetta lisää urheilun todella runsas arvokisojen tarjonta ensi keväänä ja kesänä. Olemmekin ottaneet huomioon sarjaohjelmia tehdessämme esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen ohjelman, toteaa Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Petri Kaijansinkko.
 
Miesten runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 26 ottelua. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi pelataan valintaottelut ja kaksi ylimääräistä paikallisottelua. Runkosarjan jälkeen kaikkien joukkueiden kausi jatkuu, kun kahdeksan parasta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin ja neljä heikointa taistelee sarjapaikkojensa puolesta. Puolivälierät pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä, muista pudotuspelisarjoista etenee jatkoon kolmella voitolla.
 
Naisten Superpesiksessä mestaruutta puolustaa Lapuan Virkiä, joka katkaisi syksyllä historiallisen kuusi vuotta kestäneen Jyväskylän Kirittärien valtakauden. Naisten Superpesis pelataan 11 joukkueella. Sarjanousijoina tulevaan kauteen valmistautuvat perinteikäs Vihdin Pallo ja historiansa ensimmäiselle pääsarjakaudelle tähyävä Kempeleen Kiri. Naisjoukkueilla runkosarjan ohjelmassa on 22 ottelua sisältäen paikallisottelut kaksinkertaisen sarjan lisäksi. Naisten puolella kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleissä ja kolmen joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.
 
Pesäpallon juhlavuosi näkyy vahvasti myös Superpesiksessä
 
Pesäpallo juhlii tapahtumien ja toiminnan merkeissä lajin 90-vuotista taivalta 2012. Mukana on vahvasti myös Superpesis.
 
Pesäpallon kunniagalleria avataan Jyväskylässä kesäkuun puolivälissä ja naiset pelaavat myös toisen arvo-ottelun, Liitto-Lehdistön, Turussa 19.6. Suomen suosituimmat tähdistöottelut, Idän ja Lännen kohtaamiset, nähdään Sotkamossa 20.–22.7.
 
– Superpesis elää hyvässä myötäisessä. Miesten puolella viime kauden yleisökeskiarvo (1732) oli 2000-luvun kolmanneksi suurin ja se antaa hyvät lähtökohdat juhlavuoteen. Seuroissa on tehty ja tehdään innokkaasti töitä laadukkaiden ottelutapahtumien eteen katsojamäärien kasvattamiseksi. Naisten Superpesiksessä viime kauden katsojamäärä (665 katsojaa/ottelu) oli 2000-luvun suurin ja vankisti entisestään asemaamme naisten katsotuimpana palloilulajina Suomessa, Kaijansinkko sanoo
 
Milloin Superpesiskausi alkaa Turussa? Katso otteluohjelmat pesisnetistä.

lähde: www.pesis.fi