PML 15.1. Mynämäellä aloittaa koulutustalven

7.12.2011

Pikkutenavissa pelkästään lajitaitoihin keskittyminen saattaa tuottaa hetkellistä menestystä. Tärkeämpää on kuitenkin huolehtia monen perusliikkeen oppimisesta herkkyyskausien aikana. Pesäpallon lajitaidoissakin kehittyy varmimmin huipputasolle, jos kaikkien taitojen perustana olevat perustaidot ovat kunnossa.

 
Tähän perustotuuteen liittyen PML-koulutus (Pesiksen Monipuolinen Liikunta) on löytänyt paikkansa nuorimpia valmentavien keskuudessa. Vastaanotto on ollut innostunutta. Kokeneetkin valmentajat ovat tokaisseet PML:n olevan parasta tietoa ja taitoa mitä ohjaaja voi saada.
  
Nyt PML-koulutus on saanut myös hieman uutta sisältöä. PML käsittelee pääosin lasten hermojärjestelmän kehittymistä ja sen merkitystä lihaksiston, koko elimistön ja lapsen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle. Keskeisin teema on monipuolisuus ja sen toteuttaminen harjoituksissa helpoilla tavoilla. Myös oppimiskanavat ja motivaatioilmasto ovat koulutuksen keskeisiä asiasisältöjä. Uutena lisänä on harjoittelun, levon ja ravinnon merkityksen korostaminen ja materiaalin päivittäminen.
 
PML-koulutus on suunnattu E-, F- ja G-ikäisten joukkueiden ohjaajille. Koulutus on pakollinen kaikille G- ja F-ikäisten alue- tai valtakunnalliselle leirille osallistuvien joukkueiden valmentajille.
 
Ensimmäinen uuden sisällön PML-koulutus järjestetään sunnuntaina 15.1.2012 Mynämäellä. Palloiluhallissa kouluttajina toimivat Anne Aatola ja Mika Mikola.
 
Koulutuksen hinta on 60 euroa osallistujalta sisältäen koulutuksen ja oppaan. Koulutukseen otetaan 25 nopeimmin ilmoittautuvaa ja koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään kymmenen. Ilmoittautuminen tulee tapahtua 5.1.2012 mennessä osoitteessa www.lansisuomenpesis.fi/koulutukset.