Pöytyällä huikea kausi

1.10.2017

Palkittuja oli lähes täysi lavallinen.
Palkittuja oli lähes täysi lavallinen.

Varsinais-Suomen parhaana C-tyttöjuniorina palkittiin Sylvi Pellonperä Pöytyän Urheilijoista. Kausi on sisältänyt hyviä pelejä niin sisä- kuin ulkopelissä C-tytöissä, B-tytöissä ja suomensarjassa. C-poikajuniori on puolestaan Jokioisten Koetuksen Tomi Lehtonen, jolle monipuolisena pelaajana käy rooli kuin rooli niin sisä- kuin ulkopelissä.

Juniorivetäjäpalkinnoin muistettiin kahta henkilöä. Hanna Kilpi on Laitilan Jyskeen tyttöjen lisäksi vahvasti mukana Jyskeen poikatoiminnan uudelleen nousussa. Jokioisten Koetuksen Ari Kenttäaho on pitkän linjan valmentaja. Tulokset puhuivat tänä vuonna, kun JoKon E-pojat sijoittuivat kahdeksanneksi Tenavaleirillä. Seura-aktiivina palkittiin puolestaan Merimaskun Ahdon puuhanainen Racel Sirola, jolla energiaa riittää niin oman joukkueen, oman seuran kuin alueenkin toimintaan.

Tyttönuorisotuomari palkinto meni Naantaliin samaan perheeseen aktiivin kanssa, kun Suvi-Maria Sirola pokkasi maininnan jo toisen kerran. Poikanuorisotuomaripalkinnon sai Lauri Saarni Kaarinasta. Hänet valittiin jo aiemmin kesällä Nuorisoleirin parhaaksi poikatuomariksi. Parhaaksi tuomariksi valittiin puolestaan turkulainen Matias Laukkanen. Kauden aikana huimasti kehittynyt tuomari on myös toiminut tuomarivalmentajana nuorille.

Pesäpallon edistäjänä huomioitiin Turun kaupunki, joka tarjosi suuren avun Suurleirin ja World Cupin järjestelyjen onnistumisessa. Upeat puitteet antoivat niin ulkomaisille kuin kotimaisille kävijöille hyvän kuvan Turun kaupungista. Kunniatekomaininnan korjasivat Suurleirin ja World Cupin tekijät.

Kilpakentillä oli niin paljon menestystä, että Läpilyönti -palkinnon sai Jokioisten Koetus, joka ylsi kahteen sarjanousuun samalla kaudella.

Pöytyän miesten joukkue yllätti muut, sillä ennakkoranking ei paljon luvannut. Keittyminen, kasvu ja armoton taistelu sisulla veivät joukkueen Superpesiksen karsintapeleihin ja kokosi lähes 1000 katsojaa Kumilaan. Seuran naisjoukkue pelasi toki vielä paremmin, kun voittivat jokaisen pelin kauden aikana. Tuloksena huiman kauden päätteeksi nousu Ykköspesikseen. Lisäksi harjoitusolosuhteet ovat Pöytyällä nousemassa aivan uuteen uskoon pian valmistuvan Kuntomyllyn ansiosta. Kaikesta tästä yhteenvetona palkittiin vuoden pesisteolla Pöytyän Urheilijat.

Vuoden 2017 naispelaajana palkittiin Mynämäen Vesan Roosa Luoma. Vaikka joukkueesta löytyi tilastovoittajia, oli tasainen ja varma esiintyminen joukkueelle tällä kertaa palkinnon edellytyksenä. Vuoden miespelaajaksi valittu Mikko Pauna Pöytyältä sen sijaan oli sarjan etenijätilaston ylivoimainen ykkönen uudella tuotujen juoksujen ennätyksellä.